Je Ex Terugkrijgen? Blijf Goed Voor Jezelf Zorgen…

Door Michelle Van Den Berghe | EX TERUG

Het verliezen van je grote liefde doet erg pijn. Je was gewend alle leuke, maar ook mindere momenten te delen met je grote liefde. In mindere tijden was je grote liefde er om je te steunen en overeind te houden. Nu je grote liefde jullie relatie heeft verbroken lijkt het alsof je een stukje van jezelf bent verloren. Het lijkt alsof je in een zwart gat valt en er je er niet meer uit kunt komen. Het zien van stelletjes op straat doet pijn. Je blijft liever thuis in je warme bed. Hiermee win je echter niet je ex terug. Hoe krijg je je ex terug?

In het begin is het niet erg om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het verliezen van je grote liefde doet pijn en je hebt tijd nodig om te helen. Het is daarom niet gek als je de eerste week huilend in bed doorbrengt. Je voelt je rot en je hebt geen zin om mensen te zien. Na een week is het echter wel tijd om weer onder de mensen te komen. Vraag vrienden of familie om langs te komen. Zij kunnen jou helpen afleiding te vinden.

Houd een marathon van je favoriete serie. Al denk je de grootste tijd aan je ex, er zijn in ieder geval een paar momenten dat je bent afgeleid en niet aan je ex denkt. Dat is een begin. Door wekenlang thuis te blijven, loop je het risico dat je dip omslaat naar een depressie. Dit moet je zien te vermijden. Probeer genoeg buiten te komen. Haal bijvoorbeeld dagelijks boodschappen of loop een eindje in jouw buurt. Dat zijn manieren om een frisse neus te halen en onder de mensen te komen.

Blijf goed voor jezelf zorgen

Het is de bedoeling dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Door jezelf verslonzen maak je minder kans om je ex terug te winnen. Haal uit je relatiebreuk inspiratie om juist het beste uit jezelf naar boven te halen. Zoek op internet eens naar lekkere gezonde gerechten. Door gezond te eten, ga je je ook gezond voelen. Kijk daarnaast eens rond naar leuke sportklasjes waar je bij kunt gaan. Beweging zorgt er niet alleen voor dat je fit wordt, maar ook dat je gezond blijft. Tijdens een sportsessie maak je gelukshormonen aan. Die hormonen kan je goed gebruiken in deze zware tijd.

Heb je een intensieve baan? Neem dan iemand in vertrouwen om over jouw relatiebreuk te vertellen. Werk kan een goede afleiding zijn om niet aan je ex te denken, maar is ook erg vermoeiend als je in een dipje zit. Het kan zijn dat je minder snel werkt dan normaal. Dat kan een tijdje duren, maar gaat gelukkig weer over. Wel is het belangrijk dat iemand op je werk daarvan op de hoogte is.

Het is een goed idee om leuke activiteiten met je vrienden te ondernemen. Ga een nachtje stappen en vergeet je zorgen. Drink echter wel met mate. Het is niet de bedoeling dat je de volgende dag erachter komt dat je de voicemail van je ex hebt volgesproken.

Win je ex terug!

Contact opnemen met je ex moet je voorzichtig aanpakken. Stuur eerst een paar oppervlakkige berichtjes. Na een luchtig gesprekje kun je vragen of je ex zin heeft om een keertje bij te kletsen. Tijdens jullie afspraakje ziet je ex dat je je goed staande houdt zonder hem of haar. Je ex merkt dat dat hij of zij jou heel erg heeft gemist. Hier moet je op inspelen door oude herinneringen op te halen. Dit kan je onder andere doen door een geurtje op te doen waar je ex erg van houdt.

Wil je verder lezen hoe je je ex terug kunt winnen? Bekijk dan even het coaching programma van Michelle vd Berghe dat je kunt terugvinden in haar liefdesverdrietacademie! 

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.