Wanneer Contact Opnemen Je Ex?

Door Michelle Van Den Berghe | EX TERUG

Om gelijk met de deur in huis te vallen. Je moet pas contact opnemen met je ex na minimaal 30 dagen!

Wanneer je relatie net stuk gelopen is, dan is het altijd weer spannend om voor de eerste keer contact te hebben met je ex. De grote vraag is dan ook wanneer het juiste moment is om je ex weer te zien en er mee af te spreken? Soms is het beter om een ex helemaal niet meer te zien, maar dat is vooral het geval wanneer er echt geen leuke situaties zijn voorgevallen.

In de meeste gevallen kun je een ex gewoon blijven zien, maar vaak is er wel tijd voor nodig om aan jezelf te werken. Voor je eigen herstelproces kan het beter zijn om minimaal 30 dagen nadat het uit is gegaan, geen contact op te nemen met je ex.

Aan jezelf werken zonder je ex

Een relatie is nooit zomaar stuk gelopen. Soms werkte het gewoon niet tussen jullie en dan is het alleen maar beter om uit elkaar te gaan. Zelfs wanneer je van elkaar houdt. Want houden van is nooit alleen genoeg voor een relatie. Je moet ook met elkaar kunnen samenleven. Zeker wanneer er sprake is geweest van diverse irritaties is het belangrijk om een tijdje geen contact te hebben met je ex.

Misschien heb je wel heel veel van jezelf ingeleverd in je relatie. En moet je weer terug naar een eigen basis waaruit je verder je leven kunt opbouwen. Dan is het alleen maar goed om zeker de eerste maand geen contact te hebben met je ex, maar je eigen gevoelens een plekje te geven en te bekijken wat er nu eigenlijk precies is gebeurt en waar het mis is gegaan.

Contact opnemen met je ex kan pas na het afkoelen van emoties

Veel relaties lopen stuk door irritaties en omdat mensen elkaar geen ruimte geven om zichzelf te zijn. Wanneer je met jezelf aan de slag gaat, kun je jezelf aanleren dat jij er mag zijn met je gevoelens en behoeften en dat je deze niet weg hoeft te cijferen in een relatie. Daarnaast kun je dat ook weer toepassen mocht je in een relatie terecht komen. Een ander ruimte gunnen is net zo belangrijk.

Wanneer je dat punt kunt bereiken, dan is het tijd om weer contact op te nemen met je ex. Als er geen kinderen in het spel zijn, kan het alleen maar goed zijn een tijdje elkaar niet te zien. Dan zet je beiden alles op een rijtje en kunnen heftige emoties ook weer wat afkoelen.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.